Rock ritam tehnike 1. dio

Da bi mogao svirati čvrsto i točno rifove, kao i bilo koje drug ritmičke dionice, trebaš ovladati s dvjema osnovnim komponentama ritma na gitari: 

1. Brojanje i same ritmičke dužine. To nije vezano samo za gitaru nego bilo što u ritmu. Ovaj dio se bez problema može vježbati bez gitare pomoću brojanja naglas i tuckanja rukama po bilo kakvoj površini. 

 2. Gitarističke tehnike sviranja koje se neprestano pojavljuju pri sviranju rifova i ritmova na gitari, među kojima su trzanje i preciznost pogađanja točnog broja žica; palm muting; pauze (stanke); legato i slide; razne kombinacije nota poput power chordsova, terca ili malih akorda; strumming, razlaganje žica i spoj raznih tehnika.  

U ovom dijelu bavimo se gitarističkim tehnikama sviranja, a u drugom dijelu ćemo nastaviti gdje smo stali, dok ćemo se kasnije baviti i samim brojanjem ritmova.

Prvo pogledaj sljedeći video u kojem objašnjavam sve rifove i tehnike, a nakon što odgledaš video možeš nastaviti svaki dan vježbati uz njega ili samostalno, uz PDF koji možeš skinuti ispod videa.