Osnove improvizacije na gitari

Jednodnevna radionica u trajanju od četiri sata
Subota, 30.09.2023., 10 – 14h
  • Želiš li uploviti u magični svijet improvizacije na gitari?

  • Možda sviraš već neko vrijeme ali ne možeš se slobodno kretati po vratu gitare?

  • Znaš li nekoliko lickova ili melodija ali ne znaš kako proizvesti nove ideje? 

 

Želiš li naučiti kako pristupiti soliranju i improviziranju na gitari, ovo je radionica za tebe. Svijet improviziranja je zaista čaroban i veliki je užitak slobodno solirati preko neke pjesme ili stvarati svoje solaže preko cijelog vrata gitare.

No taj svijet može djelovati i pomalo zastrašujuće. Koju skalu svirati preko kojih akorda? Na koji način svirati te skale da one zvuče kul a ne kao skale? Kako naučiti cijeli vrat gitare tako da se možeš slobodno po njemu kretati i proizvoditi zvuk koji želiš? 

Sve su to bitna pitanja koja ćemo obuhvatiti na radionici, ali postoji još i važnije pitanje – kako od bilo kojih nota napraviti dobru melodiju i odsvirati ju tako da ona zvuči kul, baš kao što to rade tvoji najdraži gitaristi. 

To je zapravo najveća tema ove radionice – koje note svirati na gitari i kako ih svirati tako da zvuče onako kako bi htio. 

Ako se prijaviš na ovu četverosatnu radionicu, naučit ćeš i u isto vrijeme istrenirati osnovne elemente improvizacije, poput stvaranja melodija, primjene dobrog phrasinga, sviranja lickova i preuzimanja uloge stvaratelja, kreatora kako bi potaknuo svoju kreativnu maštu. 

 

Osnove improvizacije na gitari

Subota, 30.09.2023.

10 – 14 h

Što ćeš dobiti na radionici na tečaju?

  • Četiri sata dubinske analize improvizacije na gitari

  • Mnogo prakse i direktnog iskustva improviziranja

  • Znanje kako vježbati improvizaciju

  • Sve potrebne popratne materijale

  • Novi nalet motivacije za sviranjem 

BONUS:

  • Video snimka predavanja – Kako potaknuti svoju glazbenu kreativnost

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Za koga je radionica namijenjena?

Ova radionica namijenjena je “kasnim početnicima”, dakle onima koji više nisu baš totalni početnici jer sviraju neko vrijeme ali nisu zadovoljni svojim znanjem o improvizaciji ili žele tek uploviti u taj svijet. Znaju svirati osnovne akorde i poneke pjesme i mogu svirati barem neke lagane melodije. 

Kad se tečaj održava?

Radionica Osnove improvizacije održava se u subotu, 30.09.2023. (10-14h)

Gdje se tečaj održava?

Tečaj se održava na Trešnjevci, na adresi Tratinska 34.

Koliko dugo traje tečaj?

Tečaj traje otprilike četiri sata, od 10 – 14 h. 

Ako se prijaviš na ovu radionicu, dobit ćeš osnovno znanje o improviziranju i nakon radionice će ti biti jasnije što točno trebaš vježbati da bi ti improvizacija postala prirodna vještina. 

Improviziranje na gitari je meni osobno najveći užitak u sviranju, tako da apsolutno obožavam tu temu, a isto tako volim i prenositi znanje o njoj, tako da počneš učiti na pravilan način i još važnije – na zabavan i zvučan način. 

Želiš li naučiti točno kako vježbati improvizaciju na gitari i uživati u ovoj ispunjavajućoj vještini, prijavi se sada na link ispod. 

Osnove improvizacije na gitari

30.09.2023.

Subota, 10 – 14 h

(Rok prijave je 29.09.)

50,00 eur