slika4

Kreativnost, Improvizacija i Glazbena primjena

Trening event u PROSTORIJI

Improvizacija, kreativnost, glazbena primjena i spajanje – pet dana intenzivnog treninga u prostoriji na kojem ćeš transformirati svoje sviranje, soliranje, kreativnost i shvaćanje glazbe i gitare!

Što je jedna od najvećih frustracija mnogih gitarista?

Odgovor – poznavanje mnogih tehnika na gitari, ali nemogućnost korištenja i spajanja tih tehnika u realnoj glazbenoj situaciji, da zvuče kao da tamo i pristaju.

Događa li ti se nešto od ovoga:
 
 • Imaš osjećaj da znaš mnogo tehnika i koncepata na gitari, ali ih ne možeš dobro iskoristiti u realnoj glazbenoj situaciji
 • Osjećaš kao da znaš „od svega pomalo“ ali ništa ili malo toga vrlo duboko
 • Ne znaš kako se točno sve što si dosada naučio uklapa u jednu veliku široku glazbenu sliku i kako da „sve klikne“
 • Znaš svirati u nekom od prstohvata skale, ali u ostalima ne znaš ili ti treba previše vremena da ih pronađeš
 • Možeš svirati u jednom dijelu vrata, ali u ostalima si nesiguran
 • Sviranje skala zvuči ti mehanički i ne-glazbeno ili uvijek počinješ svirati prstohvat od šeste žice
 • Nikada ne možeš svirati slobodno bez konstantnog gledanja u vrat gitare
 • Ne shvaćaš zašto nešto zvuči dobro i ne znaš to ponoviti u drugoj situaciji
 • Poznaješ poneka arpeggia i male akorde, ali ti treba predugo da ih pronađeš i primijeniš u stvarnoj melodiji

Ako je odgovor „da“ na neko ili sva pitanja, to vjerojatno znači da nisi savladao glazbenu primjenu. Nisi se navikao redovito primjenjivati i prilagođavati sve ono što naučiš u konkretne glazbene ili nove situacije.

Poznavanje prstohvata skale, arpeggia ili akorda korisno je samo ako ih znaš primijeniti preko stvarne glazbe. Korištenje svega što znaš najbolji je način da povežeš sve svoje znanje, obuhvatiš sve što si dosad učio i da preobratiš svoju glazbenost i kreativnost. 

Mnogo gitarista uvijek želi naučiti nešto novo jer imaju osjećaj kao da će na taj način dobiti ono što žele – slobodu i lakoću sviranja i izražavanja kroz gitaru.

Međutim, učenje novih vještina, novih lickova, skala, teoretskih koncepata, iako nekad potrebno, često zna dodatno zbuniti neiskusne gitariste, ako nisu navikli primjenjivati sve ono što nauče u realnoj glazbenoj situaciji.

Glazbena primjena se zasniva na redovitom korištenju i primjenjivanju naučenog. Ako to radiš redovito, onda zapravo brže učiš sve čega se dohvatiš, jer redovito stavljaš svoj um u malo drugačije situacije, zbog čega on pamti uzorke mnogo bolje i dugotrajnije. Uostalom, takav način učenja je stotine puta zabavniji. To je ogroman prečac za napredak na gitari… bez kojega zapravo nije ni moguće duboko naučiti svirati gitaru.

Uz to, glazbena primjena spaja razne koncepte koje inače učiš izolirano i na taj način se sve što znaš odjednom počinje „slagati“. Odjednom sve kao da „klikne“.

Osjećaj je kao da imaš dijelove puzle (vještine koje znaš na gitari) – kad učiš nove stvari, samo dodaješ broj puzli koje izgledaju nepovezano, a ako radiš redovito primjenu – onda se te puzle polako slažu u jednu veliku sliku. Zato treba učiti nove stvari, ali ih redovito i primjenjivati. Tako se povećava i broj puzli, ali se u isto vrijeme i slažu u veliku, širu glazbenu sliku.

Ako si ikad dosad sudjelovao na ovom eventu, to je bilo preko zooma, ali ovaj put je event napokon u PROSTORIJI!

Želiš li savladati glazbenu primjenu i naučiti glavne principe kreativnosti i improvizacije na gitare, pozivam te da dođeš na na TRENING EVENT:

Kreativnost, Improvizacija i Glazbena primjena

28. kolovoza – 01. rujna 2023. (pon – pet)

17 – 21h

Pet dana po četiri sata dnevno – u PROSTORIJI

Za koga je ovaj event namijenjen?
 

Ovaj trening event je za tebe ako:

 • Želiš naučiti kako se kretati slobodno po vratu gitare
 • Želiš naučiti kako postati kreativan na gitari, a u isto vrijeme podignuti tehniku na novi level
 • Želiš naučiti kako koristiti sve što naučiš da pristaje uz glazbu
 • Želiš povezati sve što znaš do sada u jedno veliko znanje
 • Želiš znati kako učiti iz bilo kojeg izvora na koji naiđeš i kako to primijeniti na svoj stil sviranja
 • Želiš svirati ono što prije eventa nisi ni izbliza mogao
 • Želiš steći znanje koje ćeš moći koristiti zauvijek kako bi postao izvrstan gitarist
 • Nisi totalni početnik (trebaš znati barem jednu osnovnu skalu i moći svirati osnovne i barre akorde da bi prisustvovao eventu)

Nakon ovog eventa, sigurno ćeš gledati drukčije na gitaru, glazbu, kreativnost i improvizaciju. Potaknut će ti maštu i dati inspiraciju i motivaciju da sviraš više nego dosada. Uz to – kad god uzmeš gitaru u ruke, znati ćeš točno što trebaš vježbati kako bi postao kreativniji i bolji na gitari! 

Vježbat ćeš soliranje i harmoniju, ritmičke varijacije, phrasing, vibrato i bending, učit ćeš kako kreirati ideje, kako natjerati “kreativnost na silu” i kako slušati svojeg unutarnjeg gitarista. 

Na tebi je jednostavno da iskoristiš znanje koje ćeš dobiti i da ga redovito primijenjuješ. Primjena je, kao što ćeš vidjeti kroz event, apsolutni ključ savladavanja kreativnosti i improvizacije. Najbolje od svega je to što glazbena primjena nije ništa teža nego izolirano vježbanje gitare, a mnogo je zabavnija i korisnija! 

Što ćeš dobiti na eventu:
 
Kako će se event održavati?
 

Event će se održavati u prostoriji, na Trešnjevci.

Prijašnjih godina ovaj event se održavao preko zooma, ali ovo ljeto ćeš napokon trenirati uživo u prostoriji, s ostalim studentima. Iako online treniranje ima svoje prednosti jer se možeš smjestiti ispred svog kompjutera, bez žurbe se priključiti i odmoriti kad ti treba, trening uživo u prostoriji ipak ima puno više prednosti. 

Prednosti treninga u prostoriji: 

 
 • U prostoriji te mogu puno bolje čuti i vidjeti što radiš dobro, a što radiš krivo i tako te odmah pravilno savjetovati i ispraviti
 • Ti u isto vrijeme možeš puno bolje čuti i vidjeti mene dok objašnjavam i prezentiram određenu temu
 • Možeš me pitati bilo što u bilo kojem trenu u realnom vremenu bez ekstremno iritantnih smetnji sa zvukom, kamerom, vezom i sl. 
 • Puno ti je lakše ostati motiviran i inspiriran tijekom četiri sata treninga u prostoriji, okružen ostalim studentima koji isto toliko vježbaju
 • Preko zooma te nitko ne čuje kako sviraš, ali u prostoriji se ne možeš “sakriti”, što je odlično jer te tjera da se jače trudiš i tako bolje treniraš
 • Uživo ti drugi studenti uvijek mogu pomoći i dati ti savjet i vodstvo, pa učiš od mene ali i od drugih ljudi
 • U prostoriji ćeš svirati skupa s drugim studentima i sa mnom i tako uz svirku i improvizaciju primjenjivati naučeno
 • Dok se nakon par sati online treninga osjećaš iscrpljeno, nakon treninga u prostoriji osjećat ćeš se nabrijanije nego ikad 
 • Atmosfera treninga uživo je jednostavno neusporedivo življa, dinamičnija, zabavnija, opuštenija i kao stvorena za intenzivno skupno vježbanje 
Moram li sudjelovati svih pet dana puna četiri sata?

Apsolutno preporučam da sudjeluješ što više na samom treningu (idealno sve sate eventa), jer ćeš tako  izvući najviše koristi.
Ako ipak ne uspiješ doći na neke od sati, nema veze, jer ćeš svejedno dobiti mnogo treninga i vrijednosti. Samo probaj sudjelovati što je više moguće.

BONUS 1

 
 • 7 MINI LEKCIJA HARMONIJE  – od početka sedmog mjeseca svaki tjedan do eventa poslat ću ti jednu kratku lekciju o harmoniji i soliranju. Harmonija je nevjerojatno važna za melodično soliranje, a ove mini lekcije će ti dati akcijske zadatke, bez puno filozofije koje ćeš odmah moći primijeniti na gitari

BONUS 2

 
 • TRI TJEDNA PRED-TRENING LEKCIJA u osmom mjesecu ćeš dobiti još tri specijalna zadatka koja će te pripremiti te za intenzivni trening kreativnosti koji slijedi nakon toga

Želiš li napokon početi spajati sve što si dosada naučio u veliku glazbenu cjelinu, postati kreativniji i naučiti više o improvizaciji i glazbi, prijavi se sada na link ispod.

On će te odvesti na formu u kojoj se možeš upisati i odabrati na koji način želiš platiti event (jednokratno, na dvije, tri ili četiri rate)

Prijavi se za event sada i vidimo se za na prvom satu treninga Kreativnosti i Improvizacije! 

Rok prijave je 01.06.2023. 

Kreativnost, Improvizacija i Glazbena primjena

28. kolovoza – 01. rujna 2023. (pon – pet)

17 – 21h, u prostoriji na Trešnjevci

 250,00 EUR

(moguće platiti jednokratno, na dvije, tri ili četiri rate)

BONUS 1:

7 mini lekcija harmonije

BONUS 2:

Specijalna tri pred-trening zadatka