Ante Škifić je gitarist, učitelj gitare i kompozitor. Svira gitaru od svoje desete godine, a nakon par godina samostalnog učenja, počinje ići na poduke gitare kod raznih učitelja. Jedan od učitelja koji je imao najveći utjecaj na njegovo sviranje je Tom Hess, bivši gitarist benda Rhapsody of Fire i HolyHell i trenutno najuspješniji učitelj gitare na svijetu.

Njegovi najveći uzori su David Gilmour, Brian May, Joe Satriani, John Petrucci, Dave Mustaine, Angus Young, Jeff Beck, Jimmy Page, Ritchie Blackmore, Dimebag Darrel, Alex Skolnick i Marty Friedman.

15658754_10209983422254763_1893859213_o

Izdao je dvije pjesme na kompilacijskom CD-u "Ends Of The Earth" sa glazbenicima iz cijelog svijeta, a trenutno je u procesu snimanja svojeg prvog vlastitog uratka - instrumentalni progressive rock album. Aktivno svira u bendu Solid State, a također radi kao session gitarist u suradnji sa Leto Music.

Glavna mu je vizija da odličnim lekcijama gitare svoje studente motivira da i oni sami pronađu gitarista u sebi i da uživaju u glazbi i gitari, bez obzira bilo to iz hobija ili nešto profesionalnijih razloga.

Albumi Izdani:

  • 2015 - Ends Of The Earth Compilation CD

ends-of-the-earth

Poduke Gitare u Zagrebu - info@PodukeGitareZagreb.hr